Het succes van een mediatraining zit in een schaal broodjes.

Het gaat over een Mediatraining en dan een foto van een schaal met broodjes? Jawel: want deze verwennerij en de kwaliteit van de locatie bepalen als randvoorwaarde mede het succes van een mediatraining.

Sommige van mijn collega’s publiceren dan zo’n mooie foto van hotshots die meedoen aan een mediatraining. Ik doe het niet, omdat ik het zie als een vertrouwensrelatie en het graag aan de deelnemers overlaat of ze daarover communiceren of niet.

FF lekker uit de dagelijkse sleur, op afstand kijken naar de ratrace waarvan je deel uitmaakt, zijn mede de kritische succesfactoren van zo’n mediatraining. De jongste op Buitenplaats Rustenhoven was heel succesvol. We spraken over Medialogica en dat communiceren een egoïstische aangelegenheid is, waarbij maar één persoon op jouw belang let: dat ben jezelf. Hoe je de regie houdt in een wereld die van framing aan mekaar hangt. Maar ook hoe je zelf overkomt: ga eens voor een camera zitten, laat je ondervragen en kijk naar jezelf. Wat zie je? Wat zeg je? Wat blijft erover van je boodschap.

En dan die verdomde bodylanguage. Die zegt altijd iets anders dan wat er uit je mond komt. “Dankjewel, heel verhelderend”, zeiden de deelnemers aan de jongste mediatraining, gehouden op Landgoed Rustenhoven, een perfecte locatie om van daaruit eens met afstand te kijken naar de gekte waar je dag in dag uit onderdeel van uitmaakt.

O ja: ik ben niet zo van het spindocteren. Ben jezelf, spreek de waarheid en versterk je sterke punten: dat is de filosofie achter mijn werk als mediatrainer. Met het leren van trucs kom je niet zover in deze meedogenloze social mediawereld: de leugen is gevonden, voordat hij vertrokken is. Liegen is sowieso old school.

TON VERLIND

Geef een reactie