Wil je die baan? Doe een presentatietraining!

Apple tikken van boven_Medium6

Voor de leiders van bedrijven en mensen in de media is het vanzelfsprekend, maar het is ook een goed idee als je gaat solliciteren: doe een presentatrietraining! Bij zo’n training leer je hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden en een ferm en overtuigend verhaal te vertellen.  Zeer aan te bevelen nu steeds meer bedrijven de aloude sollicitatieprocedure vervangen door een audit. Het is een soort examen waarop jonge kandidaten zich met overtuiging aan de directie moeten presenteren. De sollicitant met de beste presentatie wint.

Wij hebben de ervaring.

Hoe bereid je je voor op zo’n moderne sollicitatie? Inderdaad: met een presentatietraining. Als je je laat trainen, kies dan voor een trainer met bewezen ervaring en meld je bij Ton Verlind Media.

Ga op het podium staan

Op linkedin kun je voorbeelden vinden van moderne bedrijven die aan hun aspirant-medewerkers vragen om op het podium te gaan staan. “Laat zien wie je bent”, is de vraag. Naast vaktechnische kennis gaat het om het hebben van de goede persoonlijkheidskenmerken. Het klinkt hard, maar misschien is het zo gek nog niet. Afgewezen kandidaten krijgen soms wel wat terug voor hun inspanning: dagje meelopen binnen het bedrijf, softwarecursususje of een paar goede adviezen.

Geef jezelf een voorsprong

Maar zelfs als een bedrijf de moderne audit-methode niet gebruikt, kun je een voorsprong op je mede-sollicitanten nemen door in een professionele setting te oefenen. Voor de camera. Lijkt misschien overdreven. Dat is het niet. Zo leer je goed en helder te formuleren en op je non-verbale communicatie te letten.

Zoek je sterkte

Persoonlijkheid kun je niet aanleren. Je hebt het of je hebt het niet. Je kunt wel leren om je persoonlijkheidskenmerken goed voor het voetlicht te brengen. Misschien heb je sterke kanten die je niet kende? Zeker is wel dat je in een presentatietraining leert om je sterktes goed te benoemen. Hier de voordelen nog keer op een rijtje:  een goede voorbereiding geeft je zelfvertrouwen, je leert onverwachte situaties op te vangen of belangrijke onderwerpen onder de aandacht te brengen die tijdens het gesprek niet aan de orde komen. Bovendien houd je er een professionele video aan over die je bij je sollicitatie kunt bijsluiten of op je Facebookaccount kunt zetten.  EN je hebt  de zekerheid dat je het altijd beter zult doen dan een concurrent die zich niet zo heeft voorbereid.

Zet die stap!

Meld je voor een presentatietraining bij Ton Verlind Media. Onze training is gebaseerd op een rijke ervaring in de media, zowel radio als televisie en natuurlijk de social media.

Cadeautip

Tip aan liefhebbende ouders en grootouders: geef zo’n presentatietraining aan kind of kleinkind cadeau. Het is een presentje waar ze hun levenlang plezier van hebben.

Geef een reactie