Succesvolle inzet van honden in de jeugdzorg

Beste mensen uit mijn netwerk,

Behalve blogger en mediatrainer ben ik bovenal journalist en televisiemaker. Deze week heb ik samen met Letty van der Geest van Dogtime de documentaire “Topdog” afgerond. Hij gaat over de verbluffende resultaten die in de jeugdzorg worden bereikt dank zij de inzet van honden. Wat mensen niet lukt, lukt die honden wel: kinderen die ontspoord zijn weer op het rechte pad brengen. Geen toevalstreffers, maar bewezen succes. Geen trajecten die tienduizenden euro’s kosten of de inzet van diverse hulpverleners: simpel en overzichtelijk.

Hoe werkt het?

In Topdog laten we zien hoe het werkt en presenteren we 6 geslaagde verhalen met kinderen van 12 tot  jong volwassenen. Neem Marcel (26).  Nog niet zo lang geleden was hij gewelddadig, gefrustreerd, aan de drugs. Nu  is hij om van te houden. Net als Rowie van 21. Ze ontwikkelde zich van bitch tot hartendief….Maar ook Niels van 14: eerst bang en depressief, durft nu zijn mannetje te staan. Het zijn maar een paar voorbeelden.

Voor wie het interesseert

Omdat veel mensen in mijn netwerk getuigen van een grote maatschappelijke betrokkenheid zou het zomaar kunnen dat jullie geïnteresseerd zijn, niet in de laatste plaats omdat steeds meer mensen ook in hun eigen omgeving worden geconfronteerd met jongerenproblematiek. Ik zou zeggen: kijk en geniet van het feit dat oplossingen voor ingewikkelde problemen soms net om de hoek liggen….

We beschermen de privacy

Om de privacy van de betrokken jongeren te beschermen wordt de docu op verzoek van sommige ouders niet openbaar vertoond, maar alleen aan beperkte gezelschappen van direct geïnteresseerden of betrokkenen. Zeer informatief voor vaders, moeders, opa’s en oma’s, maar ook en vooral voor beleidsmakers, jeugdhulpverleners en mensen bij de gemeente die over de besteding van het geld moeten beslissen. Totale lengte: 25’.

Heb je belangstelling?

Stuur dan een bericht naar letty@dogtime.nl en we laten je weten hoe je kennis kunt nemen van deze hartverwarmende documentaire, die laat zien hoe honden in staat zijn het leven van mensen drastisch te veranderen.

Goed onderwerp voor een mini-symposium

Belangstelling voor vertoning van deze documentaire in beperkt gezelschap i.a.v. de ontwikkelaars en/of trainers van “Topdog” of een van de betrokken jongeren? Ook dat kan. Zoek je een goed thema voor een symposium voor je eigen organisatie, dan ligt hier een uitgelezen kans. Dus: berichtje aan Letty van der Geest letty@dogtime.nl  en we zullen zien wat we voor je kunnen doen. Met excuses voor de ingewikkelde weg, maar in de hoop op begrip voor de zorgvuldigheid…..

TON VERLIND

1 Reactie op “Succesvolle inzet van honden in de jeugdzorg
 1. ben janssen schreef:

  Hallo Ton,

  Ik kan niet anders dan je verhaal onderstrepen.
  Zelf werk ik als puppycoach met mens en natuurlijk hond.
  Verleden jaar hebben we iemand met een ernstige angststoring weten te helpen.
  SUPER GAAF.

Geef een reactie