School met een verhaal…..

In het onderwijs werken heel veel inspirerende mensen met een prachtige visie. Hun verhaal raakt vaak ondergesneeuwd, omdat het onderwijs vaak zo negatief in de publiciteit is: ellende met geld, regels en salarissen. Een van de inspirerende mensen is Fenny van de Laan. Een aantal jaren geleden kwam ik met haar in contact en vertelde ze me enthousiast de visie achter haar school, de Franciscusschool in Wolvega, waarover ze toen de leiding had. Het was kort voor de heropening van de verbouwde school. Ik had een camera bij me en legde haar verhaal vast, omdat het ook anderen tot inspiratie kan dienen. Ik kwam het dezer dagen weer tegen, toen ik in mijn videoarchief grasduinde. Veel mensen met een visie verlaten helaas het onderwijs, omdat de regeldruk ze teveel wordt en ontmoedigt. Ook Fenny haakte af, maar haar verhaal staat nog steeds als een huis…..Ze is nu werkzaam als coach, dus haar kennis en vitaliteit zijn niet verloren.

Geef een reactie