Roxane van Iperen: integriteit begint bij het niet accepteren van klein onrecht

Het Commissariaat voor de Media organiseerde een bijeenkomst over integriteit in de media. Schrijfster Roxane van Iperen was er een van de sprekers. ‘Voor mij is integriteit een dagelijkse vraag. Kan ik met jou de oorlog winnen‘?, zei ze. Ze gaf meteen ook het antwoord. ‘Bij een heleboel mensen denk ik, nee, met jou ga ik de oorlog niet winnen’.

In haar toespraak hekelde ze de afwezigheid van met name genoemde topmensen van de publieke omroep. ‘Ik zou beide armen en benen moeten breken om hier niet te zijn’, motiveerde ze haar kritiek. ‘Met hun afwezigheid laten ze zien dat ze dit onderwerp kennelijk niet belangrijk vinden’.

Integriteit begint bij het niet accepteren van abnormale kleine dingen, aldus de schrijfster. ‘Hoe iemand omgaat met kleine verleidingen, klein onrecht, zegt iets over hoe hij/zij omgaat met grote verleidingen en groot onrecht, op de positie waar hij echt macht heeft’.

Haar toespraak is de moeite om te aanhoren en is via deze link te vinden op Youtube. Met dank aan spreekbuis.nl.

foto homepage; Wikipedia/Auteursportret van Roxane van Iperen, 2018. © Jan Willem Kaldenbach/This file is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International license.

One comment on “Roxane van Iperen: integriteit begint bij het niet accepteren van klein onrecht
  1. Verhaar,L schreef:

    Dat de AFwezigheid van ’top’mensen der publieke omroep , Mw.van Iperen een doorn in het oog is, heeft ze de AANwezigen plastisch duidelijk gemaakt. Want ze zou beide benen en armen breken , indien enz. Zij is integer, met haar valt aldus een/de oorlog te winnen.
    ‘ Integriteit begint bij het niet accepteren van abnormale kleine dingen’ .
    Breekt u mij de bek niet open, het taboe op abnormale kleine dingen, is een constante op zowel de publieke radio als tv. Maar daar heeft de publieke ’top’ geen boodschap aan.
    De arrogantie is grenze(n)loos. Antwoord krijgen op redelijke vraagstelling…

Geef een reactie