Podcast #4: Bij afwijkende meningen raken we van slag

In aflevering #4 van onze podcast vraag ik me af waarom er zoveel opwinding ontstaat in plaats van nieuwsgierigheid als er in een openbare discussie standpunten worden verkondigd die afwijken van de gangbare mening. Dit n.a.v. het bericht dat de nieuwscoördinatoren op NPO Radio 1 druk uitoefenen op de STER in verband met het spotje ‘Geslacht is toch geen keuze?’ over de aanstaande wet die geslachtsverandering gemakkelijker moet maken.

Voormalig hoofd Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS, Wim Bekkers , pleit voor de introductie van talkshows naar Duits voorbeeld waar stevig wordt doorgegraven rond actuele onderwerpen en hij is voorstander van samenwerking met de Europese kwaliteitszender Arte. Hij geeft onze publieke omroep wegens het ontbreken van diepgang in de discussie, een zesje.

En Frank breekt een lans voor het invoeren van referenda zodat burgers beter dan nu bij het democratische besluitvormingsproces worden betrokken. Het is een terugkerend thema: hoe versterken we de democratie.

Dit is aflevering 4 van de podcast van Frank du Mosch en Ton Verlind

Geef een reactie