Mediaproductie

Het omzetten van visie in concrete mediaproducten:
dat is de bijzondere expertise van Ton Verlind Media.

Dit kunnen we u bieden:

  • Loulou, de assistentiehond van Deborah

Het leven van Deborah (25) leek aan een eind. Niet feitelijk, maar qua plezier. Door de behandeling van haar ontstekingsziekte was ze vrijwel aan bed gekluisterd. Totdat Loulou in haar leven kwam, de adorabele Golden Retriever die ze zelf opleidde tot hulphond onder begeleiding van Bulters Mekke Assistancedogs. Sindsdien lacht het leven haar weer toe. Deze video maakten we voor Bulters Mekke om het belang van assistentiehonden onder de aandacht te brengen.

 

  • Vereniging Pensioenverlies eist 80 miljard achterstallig pensioengeld

In de tachtiger jaren haalden de kabinetten Lubbers 32 miljard gulden (16 miljard euro) uit het ABP, het pensioenfonds van ambtenaren. De overheid had het geld nodig om het overheidstekort te dekken. Op dat moment maakte het niet zoveel uit: het ambtenarenpensioen was gegarandeerd door de overheid. Toen het ABP in 1995 geprivatiseerd werd en op eigen benen moest staan verviel die pensioengarantie en verzuimde de overheid compensatie te betalen voor het geleende geld. Daardoor hebben ambtenaren de afgelopen 10 jaar gemiddeld 12.000 euro aan inkomsten misgelopen, aldus Rob de Brouwer, econoom, voormalig topambtenaar en algemeen directeur van de Vereniging Pensioenverlies. De vereniging stelt de staat daarvoor aansprakelijk en bereidt een procedure voor bij het Europese Hof. Ambtenaren werden anders behandeld dan andere Nederlanders en werden daarmee gediscrimineerd, vindt Rob de Brouwer. Bovendien kan het optreden van de staat gezien worden als onteigening van eigendom en daarvoor is wettelijk een compensatie verplicht.
De Vereniging Pensioenverlies is onlangs opgericht om de procedure mogelijk te maken. De Vereniging heeft nu 3000 leden, maar heeft er 40.000 nodig om een procedure te kunnen starten. In deze video legt pensioendeskundige Rob de Brouwer uit hoe deze ingreep, door sommigen ook wel omschreven als de ‘pensioenroof van de eeuw’, vrijwel ongemerkt kon plaatsvinden.

 

  • Tv documentaire (NTR)

Kinderen van de rekening, afl. 1 Tugba

 

  • Videoverslag van een evenement
  • Instructievideo
  • Clips voor Youtube, Vimeo, andere social media.

 

Tarief: op aanvraag, afhankelijk van de wensen.