Kinderen van de rekening, afl. 2, Neslihan

Aanstaande zondag, 15 januari, 16.05, NTR, Nederland 2, aflevering 2 van de docuserie “Kinderen van de rekening”.Verschillende maanden volgden we een aantal kinderen in de jeugdzorg om zicht te krijgen op hun leven en hun problemen. Ditmaal niet gekoppeld aan crisissituaties, gewoon jongeren zoals er duizenden zijn in Nederland. (foto onder: Neslihan).

Neslihan

Engel of bitch?

Neslihan Ze zijn vaak uit huis geplaatst omdat ze geconfronteerd worden met leer- en opvoedingsmoeilijkheden. Soms veroorzaakt door hun thuissituatie, vaak door verkeerde vrienden. We merkten, dat ook in ogenschijnlijk normale omstandigheden de crisissituaties elkaar opvolgden. Vandaag dus aflevering 2, waarin Neslihan centraal staat. Ze heeft twee kanten: lief en aardig, maar….zegt Jacqueline haar pleegmoeder “ze is soms ook een echte bitch”

Neslihan

Neslihan (16)woont in het pleeggezin van Jacqueline en John Akerboom. Naast hun twee eigen kinderen wonen hier tijdelijk zes pleegkinderen. Vaak is Neslihan aardig, maar ze kan ook zomaar ineens veranderen in een boze furie. Zonder aanleiding. Als Neslihan tot ieders verbijstering de benen neemt en naar haar biologische vader vertrekt, waarmee ze doorgaans een problematisch contact heeft, zijn er 2 gevoelens in het gezin Akerboom. Even rust in huis nu de altijd aandacht vragende Neslihan er even niet is, maar vooral ook grote ongerustheid. Na een paar dagen komt ze terug, Er worden strenge regels afgesproken, bijvoorbeeld over de omgang met jongens. Na een bepaalde tijd niet meer pingen op de BlackBerry. “Haar armen groeien nog eens vast aan haar heupen”, zegt John. Jacqueline is bang, dat Neslihan in handen valt van loverboys.(foto: programmamaker Peter Tetteroo in gesprek met neslihan)

Neslihan met Peter

Uitzending

Zondag 15 januari, 16.05, NTR, Nederland 1. (foto’s Myrna Huijing) Deze aflevering is gemaakt door programmamakers Peter Tetteroo en Louise Tuin, camera Roel van ’t Hoff en Harold Morris en geproduceerd door Ton Verlind Media.

Aflevering 2, Neslihan

bekijk de hele aflevering

 

Ton Verlind

Geef een reactie