In Nederland geven we kinderen met honger snoep

FEITEN EN CIJFERS

Vrijwel overal in Europa krijgen kinderen op school een gratis lunch met voorgeschreven voedselkwaliteit. Nederland is een van de weinige landen waar dat niet zo is. Hans Spekman, PvdA-prominent en voorzitter van het jeugdeducatiefonds dat zich inzet voor kinderen met achterstanden, wil geen kwaliteitsvoorschriften hanteren voor de zeldzame lunches die aan Nederlandse kinderen worden uitgedeeld, zegt hij in een uitzending van het KRO-NCRV-onderzoeksprogramma Pointer, omdat hij dat te betuttelend vindt; we moeten mensen niet tot een bepaalde kwaliteit dwingen, daarin moeten ze vrij zijn. Althans: dat is de mening van de (ex)politicus.

Pointer laat zien hoe de in Nederland (bij uitzondering) beschikbaar gestelde lunch bestaat uit witte boterhammen met hagelslag. Als de verslaggever dat voorlegt aan een buitenlandse deskundige op dit gebied, zegt hij; ‘dat is geen eten, dat is snoep’. (foto hompage: Wikipedia)

Bron: Pointer, KRO-NCRV, zondag 29 januari 2023, Nederland 2

Naar de uitzending

 

 

1 Reactie op “In Nederland geven we kinderen met honger snoep
  1. Warmenhj schreef:

    Een gezonde hap uit de schijf is een beter idee. Bijv een bruine vezelrijke boterham met ……! Laten de voedingsdeskundigen zich over uitspreken. En alle ongezonde suikers ed uit de automaten in de schoolomgeving halen.

Geef een reactie