Hond ‘Suzie’ als inspiratiebron voor managers en opvoeders

Wat heeft het opvoeden van een hond te maken met communicatie, talentcoaching of management? Alles! Althans: dat hebben mijn echtgenote en ik ontdekt bij het opgroeien van onze Zwitserse Witte Herder ‘Suzie’ van pup tot volwassen hond.

Bijtcoins

We stopten haar niet in een matrix of een protocol. We keken naar wat ze aan unieke talenten heeft en hielpen haar om die te ontwikkelen. Dat leverde een ongelooflijk leuke, zelfstandige, denkende, humoristische, creatieve Witte Herder op, die een eigen betalingssysteem ontwikkelde (door ons bijtcoins genoemd) en die ook leerde onderhandelen volgens de techniek van de verleiding.

‘Suzie’ het boek

Het was zo bijzonder dat ik dacht: zo’n aanpak zou ik ook alle kinderen van Nederland gunnen of al die werknemers die binnen hun bedrijf vastlopen in routine en daardoor maar de helft van hun talent aanboren. Daarom schreef ik er een boek over.

Nieuwsgierig geworden?

Bestel dan het boek ‘Suzie’ via dogtime.nl of via de boekhandel (via bol.com mag ook). Het is volgens de lezers die u voorgingen een ontroerend en leerzaam verhaal, maar bovenal ook gewoon leuk om te lezen. Als je tenminste van honden houdt…. Of van mensen.

Bestellen?

TON VERLIND

Geef een reactie