Het profiel van de leider….

Gebeurt het jou ook wel eens? Je zegt iets, je bedoelt het badinerend, maar het valt totaal verkeerd. En dan komt die brutale olijkerd binnen met de kraaienpoten rond de immer lachende ogen. Hij zegt hetzelfde en het gezelschap valt plat van verliefdheid. Vaak is niet de inhoud de boodschap, maar de verschijning. Als je weet hoe dat in de psychologie werkt, kun je “het” dus ook voor je laten werken.Daarom zou elke “leider” of would-be leider het nieuwste boek van Jaap van Ginneken moeten lezen: “Het profiel van de leider: de oerkenmerken van invloed en overwicht”.

Lesje

Een paar lesjes kan ik wel verklappen: ben je lang, dan heb je als potentieel leider een immense voorsprong. Ben je klein: dan heb je een probleem. Daar is wel iets aan te doen: schoenen met dikke hakken dragen. Zo staat dit boek vol met opmerkelijke analyses.De praktijk bewijst het gelijk van massapsycholoog Jaap van Ginneken. Want waarom slaat Barack Obama zoveel mensen plat met zijn charismatische uitstraling, lukt het de Franse president Francois Hollande maar niet als een een krachtig leider over te komen, schoten we in de lach zodra Jan-Peter Balkenende met stemverheffing sprak en beschouwen we Angela Merkel als de ongekroonde koning van Europa?

Met dit boek worden de verkiezingen leuker

Met kennis uit dit boek kun je je nog meer verheugen op de aanstaande Amerikaanse en Nederlandse verkiezingen. Het helpt je bij het maken van een inschatting wie het wel en wie het niet gaan maken. Uiterlijke kenmerken: DIE vormen de succesfactor, daarna pas komt de inhoud. Een boek, dat ik met veel plezier las en dat me de illusie ontnam dat ik ooit nog kans maak premier van dit land te worden…..Nou maar hopen dat die opmerking niet verkeerd valt….

TON VERLIND

Geef een reactie