Filmisch eerbetoon aan Emmastraat 52 (KRO) klaar…

BestuurskamerWat vooraf ging.
Een paar weken geleden liep ik bij toeval het KRO-gebouw aan de Emmastraat 52 binnen. Het is in 2000 door de KRO verlaten en sindsdien had ik het niet meer bezocht. Het zag eruit als de dag van gisteren, maar bovenal bleek het nog gewoon in gebruik. Bewoond door de Gebroeders Heyl van Action Reaction (www.actionreaction.nl) , een alleraardigst filmproductie-bedrijf. De ontmoeting leek voorbestemd, want Justin Heyl vertelde me, dat hij met de gedachte speelde om een korte film te maken als eerbetoon aan de geschiedenis van dit roemruchte omroepgebouw, misschien wel de allerlaatste filmproductie voordat het gebouw (deels) gaat verdwijnen of in ieder geval een andere bestemming krijgt.

KIJK HIERONDER NAAR HET RESULTAAT:
De film is inmiddels gemaakt. Natuurlijk enigszins provocerend naar de “keurige” afkomst van de Katholieke Radio Omroep, maar ook weer wel goed getroffen: er is bij de KRO altijd een spanning geweest tussen de vrijheid die de programmamakers zich toestonden en dat wat het bestuur kon of wilde accepteren. Die hele geschiedenis bijeen gebracht in 3 minuten film.

Help de makers te winnen:
De film doet mee aan een contest. Wil je op ze stemmen, laat je dan niet tegenhouden, het is misschien het laatste dat we voor Emmastraat 52 kunnen doen, het gebouw waaraan zoveel KRO-ers zoveel herinneringen hebben…KLIK HIER en kijk naar het resultaat: .

Synopsis ‘On Air’ The editor of a radio play is sent by his boss to make sure a controversial scene won’t be broadcasted. While he makes his way through the vivid studio brimming with creative, joyful people he…
rode.com
foto: Figuranten worden geïnstrueerd in de bestuurskamer……

Geef een reactie