DJI Introduceert nieuwe drone

DJI, fabrikant van drones, heeft deze week een nieuwe generatie drones geïntroduceerd, de Inspire 1. Het is de opvolger van de bekende Phantom-serie, waarover we op deze plek verschillende keren hebben bericht. De Inspire 1 heeft een aantal opmerkelijke nieuwigheden. Zo is de camera volledig vanaf de grond te bedienen en heeft deze drone een opklapbaar landingsgestel, waardoor de camera een vrij zicht heeft over 360 graden. Bovendien is de Inspire 1 voorzien van een nieuw systeem waardoor ook binnen veilig en stabiel gevlogen kan worden. In de openlucht gebruiken drones het signaal van 5 of meer stallieten om te navigeren. Indoor werkt dit signaal meestal niet, waardoor de piloot 100% op zijn eigen kundigheid is aangewezen. Tegelijk met de Inspire 1 is door een Zwitsers bedrijf een softwarepakket gelanceerd waarmee doormiddel van deze drones (en ook de Phantom) landkaarten gemaakt kunnen worden en 3 dimensionele afbeeldingen van gebouwen en het perceel waarop ze staan. Zie voor een demonstratie van de Inspire 1 onderstaande video.

 

2 reacties op “DJI Introduceert nieuwe drone
 1. Lia schreef:

  Waarom alhier een soort van reclame voor het product drone ?
  Dat in verkeerde handen ( en die zijn er nmm teveel) onze privacy almaar meer beknot. Voor de prijs hoeft geen mens een eventuele aanschaf te laten.
  Angstaanjagende gedachte.
  Moeten we straks bijv. ook nog onze tuinen overkappen.
  Want ook al zal er stringente regelgeving zijn of gaan komen, handhaving blijft ingewikkeld, daarvan zijn op divers terrein voorbeelden te over.

  • Ton schreef:

   Pleiten voor een verbod op drones is hetzelfde als pleiten voor een verbod op vliegtuigen, computers, iphones of auto’s. De techniek maakt het mogelijk dat ze er zijn en dat is met geen verbod tegen te houden. Bovendien zijn er tal van nuttige toepassingen, bv in de landbouw, architectuur, inspectie van gebouwen en hoogspanningskabels, ook journalistiek gezien en dan bedoel ik niet het vastleggen van ongelukken. Voor gebruik van drones moet aan strenge regels worden voldaan en bovendien moet je voor professioneel gebruik een vergunning hebben. Hobbyvliegers of professionals die zich niet aan de regels houden krijgen nu al justitie achter zich aan. Dus met het misbruik zal het wel meevallen. Alles kan in verkeerde handen vallen en dus ook drones. Misschien is het een geruststellende gedachte dat dronevliegers die zich niet aan de regels houden een boete van 7000 euro kunnen krijgen.

Geef een reactie