De beste wensen voor 2023!

Langs deze weg wens ik mijn vrienden op linkedin, facebook en mijn website het allerbeste voor 2023.
Ik hoop op een jaar waarin we onze weerbaarheid terugvinden. De moed hebben om weerwerk te bieden tegen feodaal gedrag op de werkvloer. Waarin we leiders die in hun jacht op persoonlijk succes of gewin de belangen van anderen vertrappen, durven tegen te spreken. Waarin we beter in staat zijn onze grenzen aan te geven en waar nodig ze te verleggen. We onze dapperheid hervinden. Waarin we niet blijven hangen in situaties waarvan we vinden dat ze niet deugen, maar die we accepteren omdat meegaan in het onvolmaakte gemakkelijker is dan weerwerk bieden. Waarin we ophouden met het uitdelen van complimenten die we niet menen of die niet terecht zijn.

Waarin we openstaan voor input van anderen. Waarin we de moed kunnen opbrengen om de mensen die zich inzetten voor verandering ten goede, steunen in plaats van ze af te katten. Oude gewoontes (meedeinen in het gemak van alledag) durven af te zweren en er nieuwe voor in de plaats durven stellen. Waarin we liever in de toekomst investeren dan te blijven hangen in de frustraties uit het verleden. Waarin we het beledigen van anderen -de corebusiness van twitter-  ten faveure van het eigen ego achter ons laten.
Waarin we in onze eigen omgeving zoeken naar mogelijkheden om het verschil te maken en zo bij te dragen aan verbetering.

Waarin we uit onze slachtofferrol stappen en onze levenskracht herwinnen. Waarin we de mogelijkheden ontdekken en niet ontmoedigd raken door de beperkingen. Waarin we accepteren dat we klein en nietig zijn en de baan van de aarde niet kunnen veranderen, maar waarin het besef wint dat heel veel kleine veranderingen ten goede, bij elkaar opgeteld toch het verschil kunnen maken.

Waarin we stoppen met het nastreven van de door reclame, televisie en sommige media opgeroepen geromantiseerde beelden van het leven. Ze bestaan alleen dáár. Als je gaat geloven dat ze de realiteit weerspiegelen, dan wordt het echte leven een bron van teleurstellingen. Als je bereid bent om dat als uitgangspunt te accepteren dan valt daarna het meeste mee. Heb je moeite dit te aanvaarden, lees dan het boek ‘Het leven is niet veel soeps en andere geruststellende zinnetjes van Meneer Veltman’, waarin auteur Letty van der Geest beschrijft hoe ze met de hulp van psychiater Meneer Veltman deze waarheid omarmde en hoe dat leidde tot een levensveranderend inzicht, een ervaring die inmiddels een paar duizend lezers met haar delen. Nee, dit is geen reclame. Als je dat boek leest zie je dat het leven een aaneenschakeling kan zijn van kansen in plaats van een tranendal. Gelukkig nieuwjaar!

3 reacties op “De beste wensen voor 2023!
 1. Harry Splinter schreef:

  Dankjewel Ton. wij wensen jou en al jouw geliefden in dit Splinternieuwe jaar, gezondheid zowel lichamelijk als geestelijk. Als je dat bezit kan je veel sturen.

 2. pieter Van brakel schreef:

  hallo Ton,
  Het boek van je vrouw ben ik aan het lezen, is door haar gesigneerd.
  Het leven is niet veel soeps.

  ook de beste wensen,en doe je vrouw de groeten.

 3. Ton schreef:

  Dank je wel Ton, voor deze terechte en mooie woorden en voor de kritische mening op de Media en de Nederlandse ( slappe hap) politiek, die jij met ons wil delen.

Geef een reactie