Begrijpelijke informatie over pensioendiscussie

Misschien denk je als “werkende”: met mijn pensioen houd ik me niet bezig. Dat komt straks wel. Het kan zijn, dat je je vertrouwen in het pensioenstelsel kwijt bent, “omdat gepensioneerden het geld opeten van de werkenden”. Misschien denk je: “Als ik straks aan de beurt ben zit er niets meer in de pensioenpot”.

Framing

Als je er zo tegenaan kijkt zou je wel eens het slachtoffer van “mediaframing” kunnen zijn. D.w.z.; slachtoffer van een voorstelling van zaken die (sommige) politieke en zakelijke partijen geven om zo de rode loper uit te leggen voor wijzigingen in het pensioenstelsel die niet zozeer in jouw belang zijn, maar andere belangen dienen.

Spaarpot van 1200 miljard

Daarom kun je je maar beter wèl verdiepen in de pensioendiscussie en wat er op de achtergrond gebeurt met de ruim 1200 miljard euro (jawel!) die er in de pensioenspaarpot zit. Dat geld is niet van de overheid, zoals wel gedacht wordt. Het is de spaarpot van mensen die maandelijks een aanzienlijk deel van hun salaris opzij leggen om ook na hun pensionering nog redelijk te kunnen leven. Er wordt over beslist, zonder dat gepensioneerden er zelf aan te pas komen.

Wil je op een begrijpelijke manier geïnformeerd worden. Volg dan www.loonvoorlater.nl, een website met toegankelijke informatie over de pensioendiscussie: voor het geval je leven je na je pensionering ook nog lief is.

Geef een reactie